Boklista

1. Hur hittar du nya böcker att läsa?
Jag tittar efter böcker i butiker, får rekommendationer från familj och vänner.

2. Hur kom det sig att du började gilla att läsa?
Jag har alltid älskat att läsa, det har suttit i sen jag var liten och mina föräldrar läste för mig. På mellanstadiet lånade jag hem 30 böcker från skolbiblioteket samtidigt, och varför det inte blev ännu fler var för att 30 böcker var det mesta man fick låna samtidigt. Då satte jag ett mål att jag under mitt liv ska hinna läsa ALLA böcker som finns. Med åren så förstod jag att det målet inte skulle nås, men jag har fortfarande som mål att läsa mycket även om det går sådär när jag studerar. Blir ganska trött på att läsa all litteratur till skolan så numera läser jag mest på loven eller under resor.  

3. Hur har din smak för litteratur förändrats under åren?
Jag läser böcker från flera genrer men man skulle väl kunna säga att jag läste böcker för yngre när jag var yngre och nu som vuxen läser mer vuxna böcker, men inte enbart. Jag gillar kriminalromaner, fantasy, chick lit, alltså lite allt möjligt.

4. Hur ofta köper du böcker?
Inte så ofta numera. Önskar mig ofta böcker i present, lånar av nära och kära samt har ett gäng olästa här hemma. Detta har också att göra med att jag inte kan läsa lika mycket nu när jag studerar på universitetet vilket jag har gjort sedan snart tre år tillbaka. 

5. Hur reagerar du om du inte tycker om slutet på en bok?
Då faller tyvärr boken ganska mycket. För att jag ska gilla en bok så ska den fungera hela vägen. Sen beror det väl på varför jag inte tycker om slutet. Om jag t.ex. vill veta mer och det finns en fortsättning i en annan bok så gör det ju inte så mycket.

6. Hur ofta bläddrar du fram och smygtittar på slutet av en bok?
Skulle aldrig bläddra fram som kan avslöja något.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0