Soon

 
 
 
 
 
 

Keep your focus on the target

"I can't change the direction of the wind, but I can adjust my sails to always reach my destination."

Where You Belong

 
 
The Weeknd (Version Bachata) - Where you belong

Boklista

Senast lyssnade bok? Har faktiskt aldrig lyssnar på ljudbok. Senaste utlästa boken var iaf Zlatans biografi Jag är Zlatan

Därför lyssnade jag på den? Jag hade hört att boken skulle vara bra och brukar gilla biografier, så det kändes självklart att jag skulle läsa den. Och den var verkligen superbra!

Min favoritbok? Jag sa länge att The Hunger Games böckerna var favoriter, och det är dom väl till stor del. Men jag älskar även hur Stephanie Mayer skriver, kommer fortfarande ihåg känslor och får upp bilder i huvudet från en av hennes böcker som jag läste för 7 år sedan och det är ju ett mycket bra betyg! Men jag älskar ju också Harry Potter, har än så länge inte läst alla då jag alltid bara tittat på filmerna, men håller på att ta mig igenom böckerna nu och dom är såååå bra!

Min favoritgenre på böcker? Jag läser böcker från flera genres, helst kriminalromaner, biografier, feel-good och fantasy.

Den här boken skulle jag vilja leva i? Ingen aning! Det var en väldigt svår fråga. Jag trivs bra där jag är nu, men skulle gärna besöka världarna i både en och två böcker.

Den här boken skryter jag om att ha läst? Jag skryter inte med vilka böcker jag läst.

Den här boken kommer jag aldrig att läsa? Skräckisar, då skulle jag bara bli alldeles för uppskrämd.

Mitt favoritbokgodis? Har inget speciellt favoritgodis just för att läsa. Men choklad älskar jag ju!

Mitt bästa tillfälle att lyssna på ljudbok? Jag läser böckerna, inte lyssnar. På stranden medan jag solar och på resande fot såsom tunnelbanan/bussen etc. Annars är det ju väldigt befriande att vara ledig och sätta sig med en bok i soffan, dock händer det mig extremt sällan då jag oftast är för uppstressad för sånt samt att jag ofta blir trött eller somnar när jag sitter/ligger hemma och läser. 


Tu y solo tu

<3 
 
 

Positivity!

Säg ”ja” till livet – och se hur livet plötsligt börjar arbeta för dig i stället för emot dig.

Midsommar

Och så var det midsommar igen! Är det nu sommaren börjar på riktigt? :)
 
 
Bild från midsommardagen 2014 då vi firade svensk midsommar i Spanien
 

Andas En Mi Cabeza

 
 
Chino y Nacho - Andas En Mi Cabeza ft. Daddy Yankee

Tankar just nu

Jag måste
Slappna av, ta det lugnt och varva ner.

Jag imponeras av
Hur lugna många är, hur man kan vara så harmonisk och inte stressa upp sig över allt. Skulle gärna få ett släng av det lugnet för att få ner mina stressnivåer.

Jag längtar efter
Att få må bra och inte ha ont. Längtar efter att slippa smärtan och slippa oroa mig för när den ska dyka upp.

Jag inspireras av
Människor som hjälper andra, som inser vad som är viktigt i livet och brinner för att få göra positiv skillnad i andra människors liv. Sånt är så otroligt fint och behövligt i vår värld och det kan göra så stor skillnad för så många människor!

Jag drömmer om
Att få känna mig frisk.

Jag googlar på
Saker jag inte vet och är nyfiken på eller känner att jag behöver ta reda på.

Jag är peppad på
Att se vad som kan hjälpa mot smärtan, vill bara att den ska bort, bort, bort!


Att göra listor

Jag älskar att skriva listor. Tror det är för att det gör mig lugn att se vad som behövs göras istället för att hålla allt i huvudet. Dessutom motverkas min stress när jag kan kryssa för/radera saker som är klara, det känns som en vinst på något sätt. Ganska märkligt egentligen, och kanske ett konstigt beteende att hela tiden göra listor men så länge det hjälper till att motverka stress och hjälper mig att få ännu bättre koll på läget så kommer jag fortsätta!
 
Några listor som finns i min mobil just nu är:
- Att göra lista med saker som behövs fixas
- Planeringslista där jag listar det som jag planerar in att göra, dag för dag
- Packlista till kommande utlandsresa
- Filmer och tv-serier som andra har rekommenderat att jag ska titta på
- Spanska och engelska glosor som jag kommer i kontakt med, allt för att lära mig ännu mer
- Låtar som spelas och som jag ska komma ihåg att lägga till på mina spotify listor
Samt ytterligare några listor med smått och gott såsom bra restauranger i Stockholm, tips på aktiviteter och lektionsplaneringen till praktiken/kommande jobb, anteckningar från universitetet, citat osv.

There is always a beginning

Every artist was first an amateur.

Mario Baro - Sorry

 
 
Mario Baro - Sorry

En sommarlista

Dina planer för sommaren:

Spanien med mitt <3, plugga i Spanien och uppleva nya delar av Spanien med mamma och pappa. Väldigt mycket Spanien helt enkelt! Förutom det så blir det en del jobb, försöka vila upp mig, hinna med sånt jag inte hunnit med under terminen när annat har prioriterats, förhoppningsvis någon båttur på landet och självklart spendera så mycket tid som möjligt med min andra halva, det är det viktigaste!

Bästa sommarstället?

Så länge jag är med min andra halva så är alla platser bra! I sommar tänkte vi uppleva Spanien tillsammans och förhoppningsvis hinner vi med en tur till landet och många mysiga dagar och kvällar hemma i förhoppningsvis varma Stockholm!

Här badar du helst?

Havet! Det är något speciellt med havet och jag älskar ju livet under ytan. förutom hajar som jag är otroligt rädd för, så jag måste nog ändå säga att jag helst badar där! 

Hur länge ska du vara ledig?

Ledigt från universitetet har jag hela sommaren, men jag kommer plugga utomlands ett tag. Förutom tiden utomlands så har jag inte tagit ledigt från jobbet, men vi får se hur mycket extra pass det blir.

Vad ser du mest fram emot?

Att få vara med min älskling i solen och det varma vädret

Bästa sommarmaten?

Frukt och bär, grillat och tapas. Dessutom blir det mycket peruansk vilket jag älskar!

Favoritsommarblomman? 

Röda rosor är alltid en favorit, annars gillar jag liljekonvaljer, gullvivor och solrosor som verkligen är sommarblommor!

Vad kommer du köpa inför sommaren?

Jag är på jakt efter nya sandaler, spetsshorts, vit virkad topp, jeansshorts och en strandväska. En hel del saker med andra ord, men jag letar efter de perfekta sakerna och flera av dessa har jag letat efter i flera år, så jag räknar inte med att köpa allt nu inför denna sommaren, men jag hoppas på att hitta åtminstone något av sakerna på min lista!

Vad lyssnar du helst på i sommar?

Jag lyssnar ju nästan bara på bachata, salsa och reggaton numera, så det kommer bli mycket sånt, men jag gissar att jag kanske även hittar någon favoritlåt nere i Spanien.

Bästa sommardoften?

Hawaiian tropic lime coolada och hawaiian tropics solkrämer och sololjor, så mycket sommarkänsla i de dofterna!

Så tränar jag i sommar:

Dans och promenader får större delen av sommaren stå för. Sen har jag en plan på att komma igång och gymma efter Spanien, skulle vara kul att komma igång ordentligt för att få lite mer resultat av träningen.

Den ultimata sommardagen:

Spenderar jag med den bästa! Vädret är bra, vi är lediga och njuter av allt som hör sommar och semester till. Upptäcker gärna något nytt som en ny stad, plats, restaurang eller liknande, men det viktigaste är att vi är tillsammans!

Hur kommer du att minnas sommaren 2016 i höst?

Jag hoppas jag får minnas det som en bra sommar och som ett bevis på att det man kämpar för blir verklighet <3


Contigo <3

Tänk att jag snart kommer få uppleva denna stad med dig!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

My love <3

Kärlek är inget du hittar. Kärlek är något som hittar dig.

Culpa al Corazón

 
 
Prince Royce - Culpa al Corazón

Dagens lista

Dagens humör: Dagen fick en bra start, så humöret känns bra. Längtan kanske kan beskriva det som bäst, fast då en positiv sådan.

 

Dagens borde: Bli frisk och kunna göra allt som vanligt. Vill må bra och komma tillbaka till jobbet. Annars är väl borden att tvätta, laga bra mat så att jag får i mig något och städa här hemma, men det är sånt som är segt att ta tag i när man inte mår helt bra.

 

Dagens smink: Väldigt osminkad. 

 

Dagens klädsel: Samma som de senaste veckorna, leggings och en klänning. Med denna sjukdom så funkar inga åtsittande kläder så jag bor i de tråkigaste kläderna som existerar just nu men så får det helt enkelt vara.

 

Dagens planer: Ta det lugnt och laga mat.

 

Dagens mat: Tänkte göra en köttfärsgryta med paprika, krossade tomater, oregano och ris.

 

Dagens materiella vill-ha: Extremt snygga kläder som alltid går att ha på sig för att de är så enormt bekväma så att man kan känna sig riktigt snygg när man inte mår bra!

 

Dagens fundering: När blir jag egentligen helt frisk?

 

Dagens tråkigaste: Att vara sjuk suger.

 

Dagens längtan: Den dagen då jag blir frisk och slipper oroa mig för att det kan börja göra sinnessjukt ont när som helst!


Tredje gången gillt

 
 
 
 
 

Weaknesses

Be careful who you share you weaknesses with.
Some people can't wait for the opportunity to use them against you.

Mi última letra

 
 
Mi última letra - Angeles de la bachata

Fem fem fem

Fem saker jag är bra på:
- Jag är bra på att planera.
- Jag är bra på att få saker gjort när jag verkligen bestämmer mig för det.
- Jag är bra på att ha bra koll och överblick på saker.
- Jag är bra på att ta ansvar.
- Jag är bra på att hitta ljusglimtar när det känns tungt.
 
Fem saker jag älskar med mitt utseende:
- Mina fräknar på näsan som dyker upp på sommaren när jag är i solen.
- Mina ögon.
- Min rumpa.
- Min mage.
- Mina läppar.
 
Fem saker jag är stolt över:
- Att jag är omtänksam och är noga med att påminna nära och kära att jag finns där när de behöver någon att prata med, speciellt när något har hänt eller är jobbigt.
- Att jag sedan jag var 15 år alltid lyckats kombinera både skola och jobb. Det är tufft men jag vet att det är viktigt och därför kämpar jag mig igenom de svårare perioderna.
- Att jag börjar låta männsikor jag litar på ta över kontrollen i vissa situationer, att jag vågar släppa garden och låter mig dras med. För en kontrollfreak så är det svårare än vad man tror!
- Att jag försöker lyssna mer och mer på mig själv och min kropp och inte bara köra på när jag mår dåligt av det. Har alltid varit dålig på det men det är något jag jobbar på och jag tycker att jag blir bättre och bättre på det.
- Att jag fortsätter att plugga trots att utbildningen är onödigt lång, har många dåliga och oinspirerande lärare, är dåligt planerad och upplagd och består av några urtråkiga kurser som faktiskt inte bidrar till något. Jag är envis och vet att jag vill komma i mål, och därför står jag ut.
 
Fem saker jag är tacksam för:
- Att jag mår så otroligt bra känslomässigt idag, speciellt om jag jämför med hur det var förra året. Är så otroligt tacksam över att jag hittade en person som verkligen har förändrat hela mitt liv till det bättre!
- Att jag har så otroligt fina männsikor runt omkring mig som finns där oavsett vad som händer. Är så tacksam över allt stöd jag får när det behövs som mest!
- Att jag lyckades lista ut vad jag ville jobba med i livet då det var något som jag funderade mycket på tidigare. Innan jag kom på det så kändes framtiden ganska oviss, men nu är jag tacksam att jag har mitt mål i sikte!
- För allt som dansen har ändrat i mitt liv. Jag har fått lära känna en ny del av mig själv, lärt känna många nya människor, hittat hem i en ny kultur som jag inte visste fanns såhär nära och all glädje det gett.
- Att det finns så många ställen att upptäcka i världen och att jag vet precis med vem jag vill göra det!
 
 

True love

True love isn't easy, but it must be fought for.
Because once you find it, it can never be replaced.

Gillar/Ogillar Juni 2016

Gillar:
Att universitetet är slut för den här terminen
Att jag gjort mitt första dansuppträdande
Att jag får uppleva Spanien med den bästa
Att jag har ett enormt stöd i mitt liv
 
Ogillar:
Att det blir en omtenta i augusti
Att jag inte får någon ordentlig sammanhängande semester
Att det inte är supervarmt dygnet runt på sommaren i Sverige
Att jag har haft så ont som jag haft under våren
 
 
 

Sigue tu camino

 
 
Oscar D Leon - Sigue tu camino

En ny lista

Vad är det konstigaste du ätit?

– Sniglar i en marisco sås? Nej men jag vet faktiskt inte. Har nog inte ätit så mycket konstigt.

 

Vad finns alltid i din handväska?

– Vattenflaska, ett halvt apotek, näsdukar, hörlurar, läppbalsam och en massa annat jag samlar på mig.

 

Vad längtar du efter?

– Att mina studier på universitetet ska vara över. Vill verkligen vara klar, helst igår!

 

Roligaste idag?

– Att vädret helt plötsligt blev mycket bättre!

 

Planer för 2016?

– Spendera så myket tid som möjligt med min kärlek, gå klart fjärde året på universitetet, bli ännu bättre på spanska, jobba lite extra, åka utomlands med den bästa personen, spendera en månad i mitt andra land, upptäcka nya platser och dansuppträdanden.

 

Sämsta beslutet i år?

– Att ta beslut om framtiden när man inte vet vad som faktiskt händer i framtiden.

 

När brukar du oftast gå och lägga dig?

– Det beror alldeles på. Allt från 00-04. 

 

Hur är vädret just nu?

– Mycket bättre än de senaste dagarna! Just nu sol och varmt!

 

Vem var den senaste du sms:ade med?

– Kollegor för att byta jobbtid.


Find your path

Sometimes you have to go through darkness to get to the light

Contigo

 
 
 
 
 

Lo Dice La Gente

 
 
Daniel Santacruz - Lo Dice La Gente

Right now.

RIGHT NOW.

Thinking of:
Hur ska jag få ihop tiden och hinna skriva klart min uppsats? Onödigt att den ska vara så lång, man lär sig ju inte mer för det.

Watching:
Försöker hinna ikapp på alla tvserier jag följer men det är lättare sagt än gjort när man haft tentaperioder, mycket inför dansuppträdanden och vill maxa tiden med nära och kära. Men NCIS hann jag se ett avsnitt av häromdagen i alla fall. Längtar tills jag kan sträckkolla lite grann!

Reading:
En bön för de stulna av Jennifer Clement.

Planning:
Vad jag ska skriva i min uppsats och vad som ska hinnas med i Spanien, längtar så otroligt mycket till att få visa denna stad för den viktigaste personen i mitt liv!

Wearing:
I skrivande studn morgonrock, kom precis ut ur duschen.

Listening to:
Bachata, bachata, bachata...

Eating:
Tog nyss ett par ballerinakakor för att avslutade den här nyttiga veckan på ett onyttigt vis. Är dock otroligt sugen på frukt, typ jordgubbar, mandariner och apelsiner.

Wanting:
Att den här terminen ska vara helt slut skolmässigt.

Looking forward to:
Värmen!

 


RSS 2.0