160331

Half the term at uni is already over, which is pretty crazy. But there is still crazy much to do, no course is over and I don't feel like I'm any closer to my goal of becoming fluent in Spanish or anywhere near getting all the credits needed. The last couple of months will be tough, I know it, but I'm also happy the first months were not too heavy. It gave me the chance to find my way back, change, live, feel. Simply getting back on track but to a better one than before. 
 
I've put away the winterjacket, I still dance a lot each week, I'm not used to the sun and feel more pale than ever. But I'm happy. I'm very happy. Happier than ever. High on life, happy for the people in it and every day I'm surprised by how lucky I am to feel how I feel. It's crazy how fast everyhing can change. How it can feel so right, so real, so perfect, so exciting, so calm, so loving. It's crazy how happy someone else can make you feel :)

Live life

Never get so busy making a living that you forget to make a life

Maluma - Borro Cassette

 
 
Maluma - Borro Cassette

Birthday.

I hope this year will be way better than the last one!
 
 

3 things

3 saker jag ser fram emot
→ Att få spendera mer tid med någon jag tycker om
→ All dans under våren
→ Tredje resan till min spanska favoritstad Cádiz

 

3 saker jag gillar
→ Nära&kära
→ Bachata
→ Att få känna mig lugn

 

3 saker jag inte gillar
→ Människor som inte tar ansvar för sina handlingar
→ Skola eller jobb som är ostrukturerat
→ Att må dåligt

 

3 saker jag vill
→ Ha massor av kvalitetstid med vänner
→ Resa oftare
→ Bli flytande på spanska

 

3 saker jag borde
→ Plugga mer, både tidmässigt men också mer effektivt
→ Lämna in mobilen på lagning
→ Få i mig mindre socker och mer grönsaker

 

3 saker jag kan
→ Planera
→ Dansa
→ Vara en bra lyssnare

 

3 saker jag inte kan
→ Hitta tid till allt jag vill göra
→ Läsa en bok till skolan utan att stressläsa
→ Fungera normalt när jag får migrän

 

3 saker jag pratar om ofta
→ Mina vänner
→ Dans
→ Resor

 

3 saker jag önskar mig
→ Att utbildningen var avklarad och att jag därmed har min lärarlegitimation
→ Att aldrig mer stressa och må så dåligt som jag gjorde förra året
→ Att alla nära&kära får vara friska

 

3 saker jag blir lugn av
→ Två av mina bästa vänner
→ Kärlek
→ Att lyssna på havet

 

3 saker jag ska göra i helgen
→ Dansa
→ Plugga
→ Ta sovmorgon

 

3 saker jag blir stressad av
→ Fokus på kvantitet istället för kvalitet på universitetet
→ Känna mig otillräcklig
→ Bostadssituationen i Stockholm

 

3 saker jag gjort den senaste veckan
→ Umgåts med en person jag tycker om
→ Pluggat på universitetet
→ Dansat

 

 


Girls vs. Women

Girls compete with each other,
Women empower one another!

Photograph Bachata Remix

 
 
Ed Sheeran - Photograph (Bachata Remix by Dario Vitulli)

Verano

This summer
 
 
 
 
 
 
 
 

En lista

What day is today?
Onsdag.

What are your plans for tonight?
Dansa, dansa, dansa!

If you could have a perfect day, what would it look like?
Sommarvärme, ledig dag som spenderas utomhus, gärna vid en strand! Svalka sig med ett hyfsat varmt dopp i havet och färsk frukt. Tapas på restaurang och avsluta dagen med massor av dans!

What makes you happy to hear people say about you?
Alla typer av komplimanger är ju väldigt trevligt att få! Just nu känns det lite extra häftigt om någon tycker att jag är duktig på att dansa. Annars så tycker jag också det är fint när någon uppmärksammar att jag bryr mig otroligt mycket om människor runt omkring mig.

Who do you miss?
Jag saknar kompisar som bor långt ifrån mig. Är flera stycken som jag gärna skulle vilja bo grannar med istället för att bo i olika städer eller länder.

Something good to have?
En kropp som inte gör ont!

What do you think is funny?
Tv serien Vänner.

What do you look like when you’ve just woken up?
Väldigt nyvaken. 

What was your last entry in the Notes app?
Baila Conmigo. En låt jag ville komma ihåg att lägga till på min spotify lista med salsa och bachata musik.

What are you reading?
Soldados de Salamina, en bok som behövdes läsas till skolan.


Some people leave a mark

I have scars on my hands from touching certain people.
 
- J.D. Salinger

Solo por ti

 
 
Solo por ti - Jowell y Randy ft Cultura Profetica

February Snapshots

 
 
 
 
 
 
 

En ny lista

Vad har du tänkt göra länge men inte gjort?
Är säker på att det finns tusen saker men jag har varit ganska duktig de senaste månaderna och försökt ta tag i mycket av det faktiskt. Skulle väl behöva rensa lite bland mina saker, men det har jag ju faktiskt också gjort under lovet.. Jag skulle väl behöva storstäda oftare, alltså det här med att damma varenda millimeter av hyllor, under alla möbler osv.

Ser du likadan ut på alla dina kort?
Nej det gör jag inte. Däremot så kan flera kort likna varandra när det kommer till mitt leende. Jag ser själv direkt om jag mådde riktigt bra när kortet togs eller om leendet är krystat. Så likheter finns ju självklart.

Vill du gifta dig?
Ja det vill jag, jag är ganska traditionell på det sättet att jag gärna vill gifta mig och sen skaffa barn. Sen om det blir så, det får man väl se. Däremot så är jag inte en person som vill kosta på hur mycket som helst på ett bröllop. För mig räcker det att säga ja till varandra och sedan åka iväg bara vi två någonstans, en smekmånad är mycket viktigare än ett pampigt bröllop för min del.

Fria eller bli friad till och hur?
Det är faktiskt något som jag gärna vill att mannen gör, så pass traditionell och gammalmodig är jag nog ändå.

Kan du visa dig ute helt osminkad?
Ja det kan jag, men jag känner mig mer bekväm om jag har kletat på mascara på fransarna. På vintern så känner jag mig blek som ett spöke och mina mörka ringar under ögonen syns ju väldigt väl, så jag skulle väl hellre gå osminkad på sommaren än vintern. Men att gå osminkad är inte ett problem för mig. Jag kan gå till universitetet, jobbet och träna utan smink, nemas problemas.

Vad var ditt drömyrke när du var barn?
Jag har nog haft flera, men författare och polis/kriminalare har väl varit det som har följt med längst tror jag. Och båda jobben är jobb som jag fortfarande på något sätt är intresserad av även om jag valt att gå en annan väg av flera anledningar och är nöjd med det.

Längtar efter just nu
Varmare kvällar och nätter så att jag kan hänga undan vinterjackan helt och satsa på härliga vårjackor istället.

Något dåligt just nu
Jag tycker det mesta är väldigt bra just nu, känner mig väldigt nöjd överlag. Men något dåligt skulle väl vara att det går åt mycket pengar till allt som har med dansen att göra, kurser, dansskor och inträde. Men det är sååå värt det!

Något väldigt positivt just nu
Något väldigt positivt just nu är att jag äntligen börjar komma in i spanskan ordentligt och faktiskt använda den till vardags på ett sätt som jag tidigare inte gjort. Jag börjar vänja mig vid språket igen, precis som när jag bodde i Spanien. Det betyder enklare att förstå, den andalusiska dialekten är tillbaka, jag märker inte när folk byter från att prata engelska till spanska, jag drömmer på spanska osv.

Något beroende just nu
Musik på spanska. Helst dygnet runt!


Your strength

"What makes you different or weird - that's your strength."
 
- Meryl Streep

Te Robaré

 
 
Prince Royce - Te Robaré

10 sanningar om mig

1. Jag är galen i bachata
- Jag har verkligen fastnat för dansen, musiken, känslan och allt som den för med sig. Hade någon berättat för mig för 3 år sedan att jag idag skulle dansa bachata 4-5 dagar i veckan så hade jag verkligen skrattat och inte trott ett dugg på det. Men ja, nu är jag här och älskar det något enormt! Det är beroendeframkallande, väldigt socialt och jag älskar verkligen känslan när dansen bara flyter på, allt annat bara stannar på något otroligt sätt.
 
2. Jag märker enorm skillnad vecka för vecka på hur min spanska utvecklas, men ändå blir det inte lättare
- Jag har pluggat spanska på universitetsnivå sedan i höstas och det har varit riktigt tufft. Men jag reagerar ofta på ord som jag nu helt plötsligt kan, till skillnad för bara någon vecka eller månad sedan, vilket självklart är en bra känsla! Men eftersom att vi läser så mycket "onödigt" så känner jag inte riktigt att jag kommer närmare mitt mål, att bli flytande i språket. Hade jag fått välja hade kurserna sett betydligt annorlunda ut. Det är också därför jag bestämt mig för att plugga mer i Spanien, för det är den typen av studier jag behöver.
 
3. Jag har svårt för studentlivet
- Studentlivet är verkligen ingenting för mig. Jag förstår inte hur folk orkar festa så mycket som de gör, jag förstår heller inte hur studenter har tid till så mycket studentaktiviteter på eller utanför universitetet. Jag har mitt extrajobb, min dans och studierna att klara av förutom det vanliga att umgås med familj och vänner och hinna återhämta sig. Att jag knappt dricker alkohol gör väl också att jag inte har samma intresse för studentpubar och sånt. Jag önskar mest att studentperioden var över så att jag kan börja jobba med det jag vill jobba med och köpa en egen lägenhet.
 
4. Jag är pedant men stökig
- Jag måste ha ordning omkring mig för att inte bli stressad, men med ordning så menar jag inte att allt måste vara i ordning, för det hinns inte med. Eller jag prioriterar det helt enkelt inte. Det mest ordningssamma stället hemma hos mig är min garderob. Jag har galet bra koll på mina kläder, skor ligger rengjorda och impregnerade i skokartonger och väskorna hänger/ligger i dust bags i lådor. Resten här hemma kan se lite sissodär ut beroende på hur mycket tid jag har och väljer att lägga på städning. För 4 år sedan slängde jag ut mitt skrivbord för själva bordet hade man inte kunnat se på flera år eftersom jag bara la dit massa saker och skapade högar med saker som jag någon gång skulle gå igenom. 
 
5. Jag är riktigt duktig på att planera
- Jag har alltid varit duktig på att planera min tid och strukturera upp saker. Det här gäller allt ifrån skolarbeten, till att göra tid för roliga aktiviteter och se till så att jag hinner sova ut och återhämta mig. Det här är mitt sätt att undvika stress så mycket som möjligt. Om det av någon anledning börjar bli för mycket så ser jag till att skriva listor på saker som behöver göras så att jag slipper ha allt i huvudet. Det gör att jag kan slappna av och slipper känna att jag glömmer saker hela tiden.
 
6. Jag har alltid haft en dröm om att bli författare
- Jag älskar att skriva och det har jag gjort så länge jag kan minnas. Jag har ofta tänkt tanken på att bli författare och även fast det inte är yrket jag har siktet inställt på längre så är jag fortfarande sugen på att skriva en bok. Just nu är det en dröm men någon gång i framtiden kanske jag tar tag i det och gör det till verklighet, eller så låter jag det förbli en dröm. Tiden får utvisa helt enkelt. Men att skriva kommer alltid vara en stor del av mitt liv, det är jag säker på. Speciellt efter skrivkurserna jag läste när jag pluggade i London. Skrivandet har fått ännu större betydelse sedan dess!
 
7. Jag jobbar ständigt med att sänka mina egna krav på mig själv
- Jag har så länge jag kan komma ihåg varit perfektionist och för att inte stressa ihjäl mig eller må dåligt så är det här med krav på mig själv något jag måste tänka på. Jag har alltid velat göra mitt bästa och uppnå bra resultat både när det gäller kunskap, något jag gör praktiskt och i form av betyg i skolan och det fanns en period då jag hellre skulle struntat i att skriva ett prov än att skriva det och få sämre betyg än ett MVG för att jag inte var tillräckligt förberedd. Men idag handlar det om att prioritera och sedan jag började på universitetet har jag verkligen fått lära mig att sänka kraven om jag ska kunna ha ett liv utanför studierna. Jag är väldigt självkritisk men vet ändå att hela världen inte går under om allt inte är perfekt, så det här med att sänka kraven har i alla fall visat sig ge resultat.
 
8. Jag har flera gånger tappat bort mig själv, och satt mig själv i andra hand på grund av kärlek
- Jag bryr mig otroligt mycket om människor runt omkring mig, vilket jag tycker är en självklarhet. Men jag vet också att det har sina nackdelar. När jag blir intresserad, kär eller är i ett förhållande så prioriterar jag oftare den andra personen framför mig själv vilket har resulterat i att jag många gånger har förändrats, struntat i mina egna intressen och satt mitt egna liv på paus för att den andra personen och hans välmående betyder mycket för mig. Detta är något som jag blivit medveten om senaste åren och som jag ständigt försöker tänka på för att inte hamna där igen. Det sista jag vill är ju att tappa bort mig själv när jag är med någon annan och att prioritera sig själv är bland det viktigaste man kan göra i en relation för att relationen i sig ska fungera. 
 
9. Jag är en social ensamvarg
- Jag är ensambarn och har därför vant mig vid att vara själv mycket, men att vara ensambarn har också betytt att jag också alltid letat efter människor runt omkring mig att kunna dela allt med. Det här har resulterat i att jag nu som vuxen har ett stort socialt behov likväl som ett stort behov av att vara ensam. Människor jag litar på, känner mig trygg med och kan vara mig själv med vill jag helst vara runt nästan hela tiden. Att semestra tillsammans eller bo hos en vän över en helg ger mig otroligt mycket energi, men efteråt när jag ska gå tillbaka till att vara själv så smäller det till och jag blir rastlös och känner mig sällskapssjuk. Har jag däremot varit ganska mycket själv under en period, exempelvis om jag pluggat mycket eller varit sjuk så kan jag ibland tycka att det blir påfrestande att vara med människor en längre stund. Det är nästan som att jag behöver vänja mig igen. Sånt här går i perioder för mig, men sedan jag blivit mer medveten om detta så har jag också kunnat styra mer över alla dippar genom att vara förberedd och boka in kompisdejter och egentid med jämna mellanrum för att slippa de höga topparna och djupa dalarna och istället hålla allt på en bra nivå.
 
10. För mig är dofter a walk down memory lane
- Jag är väldigt doftkänslig, jag känner dofter väldigt lätt och kopplar alltid ihop dofter med någon speciell tid eller person. Jag är en sån som kan gå in i en tunnelbanevagn och känna doften från en manlig parfym och komma ihåg att den parfymen hade en av mina ex pojkvänner som jag var tillsammans med i tonåren. Men om det är en tjejparfym jag känner doften av så får jag med största sannolikhet huvudvärk. Cigarettrök gör att jag mår illa. Ibland kan en bekant doft dyka upp och märkligast är nog när jag tycker att vissa ställen påminner om dofter från ett specifikt hotellrum utomlands, en matsal, någons hem eller liknande. Jag reagerar snabbt och mycket på just dofter och det har verkligen sina för och nackdelar.
 

Keep on

When a child learns to walk and falls down 50 times, he never thinks to himself: "maybe this isn't for me?".

Ni una llamada

 
 
Grupo Extra - Ni una Llamada

Gillar/Ogillar Mars 2016

Gillar:
Att jag njuter av att vara mer spontan och ha livet mindre planerat än jag tidigare haft
Att både jag och människor runt omkring märker att jag är lugnare och mår bättre
Att dansen ger mig så extremt mycket energi
Att jag på något sätt lyckas ta mig igenom en del skolarbete
 
Ogillar:
Att det är tufft på universitetet och att det hela tiden finns mer att göra
Att jag inte har tid att dansa exakt varje dag som jag skulle vilja
Att den här vintern nästan enbart bestått av slask
Att veckan inte hade ett par till dagars helg så att man skulle hinna med mer
 
 

La Pesadilla

 
 
La Pesadilla - Evidence

Den ärliga listan

NÄR GRÄT DU SENAST OCH VARFÖR?
Det var till en film när jag gick på bio. Har väldigt lätt att bli tårögd till filmer eller serier, och ibland börjar jag gråta.

TRE SAKER DU AVSKYR
Jag avskyr krig, när människor ljuger/är oärliga och när människor behandlar andra dåligt. 

HUR VAR DU I SKOLAN?
Det beror nog på vilken ålder jag hade. Men jag har alltid varit ambitiös och ansträngt mig. Ibland har jag älskat skolan så mycket att jag gått dit fastän jag haft feber, ibland har jag skippat lektioner för att jag inte tyckt att jag fått ut något av ett visst ämne eller lärare. Sen jag började på universitetet så fåt jag ångest om jag missar något och sitter hellre på föreläsning/seminarium sjuk än att inte gå dit alls. Jag är en elev som ifrågasätter och alltid vill förbättra alla kurser. 

VAD BLIR DU STRESSAD AV?
När jag måste "sitta av tid" för att närvaro krävs på lektioner där jag inte lär mig. Jag blir även stressad när jag inte förstår helt vad en lärare förväntar sig, då får jag svårt att plugga och blir stressad av att jag inte kommer någon vart med ämnet. 

TRE SAKER DU ÄLSKAR:
Kärlek och vänskap när den är som bäst, att dansa bachata och att resa.

HUR TROR DU ATT ANDRA UPPFATTAR DIG?
Beror lite på situationer, men jag tror att många uppfattar mig som en omtänksam och snäll person som ofta oroar mig för människor i min omgivning. Jag tror även att människor kan uppfatta mig som blyg i början och som en som inte kan sluta prata när man väl lär känna mig.

HUR UPPFATTAR DU DIG SJÄLV?
Som en öppen bok med vissa människor, oftast dom som jag inte förväntar mig att vara det med. Jag uppfattar även mig själv som stresstålig så länge en matta inte dras undan under fötterna på mig. En tänkande person som kan släppa allt när jag dansar eller umgås med rätt personer.

EN SITUATION SOM DU TYCKER ÄR JOBBIG / PINSAM:
Har inget exempel på en riktigt jobbig eller pinsam situation. Det skulle väl vara när en lärare förväntar sig att man ska säga något och man inte har någon aning om vad kanske, känns som att det händer betydligt oftare nu när jag pluggar ett, för mig, tredje språk. Orden fastnar i halsen.

NÄR KÄNNER DU DIG SOM VACKRAST?
När någon fin människa får mig att skratta/le och jag känner en connection. Plats, kläder, smink osv har verkligen ingen betydelse så länge "det där" finns, då känner man sig sedd på ett helt annat plan.

VAD SKRATTADE DU SENAST ÅT?
Har skrattat hela helgen med härliga vänner.

NÅGOT DU FUNDERAT MYCKET ÖVER?
Jag funderar alltid mycket över saker, men det har faktiskt blivit mindre senaste tiden när jag har stressat mindre. Otroligt skönt att kunna släppa tankarna oftare än tidigare. Men överlag så tänker jag mycket på danse, extremt mycket till och med, och på skolarbete.

TRE SAKER DU ÄR RÄDD FÖR:
Hajar, att bli sårad och att folk i min närhet ska fara illa.

ETT YRKE DU TROR DU SKULLE VARA DÅLIG PÅ:
Undersköterska på operation. Tror helt enkelt inte att det är min grej att jobba på sjukhus. 

SLUTLIGEN, ETT YRKE DU TROR ATT DU SKULLE VARA BRA PÅ:
Författare för att jag älskar att skriva och läsa. Att ta två skrivkurser på universitetet i London när jag pluggade där är bland de bästa valen jag gjort, kanske det bästa när det gäller mina universitetsstudier.


Life is like a book

You can't start the next chapter of your life if you keep re-reading the last one.

I'll be there in no time

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lejos De Ti Voy A Morir

 
 
Grupo Extra - Lejos De Ti

Allt på M

Jag heter: Malin.
Jag är: Målmedveten.
Jag har: Medkänsla och bryr mig om människor i min omgivning.
Jag är rädd för: Mörkhaj. Egentligen alla typer av hajar, läskiga djur!
Jag är inte: Manipulativ.
Jag sjunger: med i Marc Anthonys salsalåtar när jag dansar salsa.
Jag gillar: Mjukglass. Gott och symboliserar sommar på hög nivå!
Jag äter: Mat. Varje dag till och med!
Djur jag påminner om: Musslor. När jag öppnar mig för människor jag är bekväm med så är jag en öppen bok men det är helt sluten för personer jag inte litar på eller som jag inte känner mig bekväm med.

Don't overthink it.

Just go with it. Let what happens happen. You never know what's coming so don't say no just yet.

Focus on what's in front of you

An arrow can only be shot by pulling it backward. So when life is dragging you back with difficulties, it means that it's going to launch you in to something great. So just focus, and keep aiming!

Baila Conmigo

 
 
Ephrem J - Baila Conmigo

Never say never

If it's something I've learnt, it's to stop planning and stop saying no just because it's what you should. Let life take you places and just let everything has its turn and don't struggle against things.
Things always happen for a reason. Just let them.

RSS 2.0