Hemma från Thailand

Nu är jag hemma, hemma i Sverige igen.

Har mycket blandade känslor just nu, men de mesta är att jag är lycklig!
Lycklig över att ha gjort den här resan
Lycklig över alla möjligheter jag fick
Lycklig över allt jag fick uppleva
Lycklig för att jag är hemma

Jag känner verkligen att den här resan har fört med sig något bra :)
Jag fick andas ut och bara vara, även om det tog tid innan jag lät det hända. Jag fick tid för mig själv, utan att behöva tänka på skolan och andra som behöver en. Jag fick träffa nytt folk, många som jag nog inte kommer glömma.

Hela tiden har jag varit frisk och kry och haft det skönt med sol och bad. Värmen är ju underbar, speciellt för mig som nästan alltid fryser! Pappa snarkade såklart hela nätterna, men jag sov med öronproppar så till och med det löste sig.

Jag saknar Sverige på flera vis och speciellt Tommy, men jag bestämde mig för att göra det bästa av situationen och göra det till en bra resa, och nog blev det en bra resa :)

Jag fick provdyka, ner på 11.8 meters djup! Gjorde två test och får alltså tillgodoräkna dom om jag vill ta ett certifikat senare :) Jag älskade känslan när man ställde sig på botten och om jag får möjlighet så ska jag absolut ta certifikatet och fortsätta dyka :)

Jag åkte fallskärm efter en båt, något som jag aldrig trodde att jag skulle göra. Men när jag satt där på stranden, var lite halvdeppig för att snorklingen just där var sämst och Phuket inte var som jag mindes det så såg jag hur person efter person gjorde det. Jag tittade i några minuter och tillslut sa jag till pappa att jag ville testa. Han började skratta för att han inte alls trodde att jag skulle våga, för att jag på något sätt har varit höjdrädd. Men tillslut insåg han att jag var helt allvarlig så han sa bara "om du vågar göra det så betalar jag", sen gick han fram till guiden som lotsade iväg oss till killarna som höll i allt.
Minuten innan all utrustning spändes fast berättade en annan guide att en svensk tjej brytit ryggen veckan innan när hon landade. Men jag hade sett hur alla landade och jag intalade mig själv att det inte var någon fara.

Pappa filmade när jag flög upp, tog kort när jag var uppe i luften och filmade när jag landade, så är det nån som inte tror mig så kan ni få se, för jag har fan bildbevis xD

Att sväva däruppe i luften var en otrolig känsla och inte alls läskigt! Jag har kommit fram till att det inte är höjden jag är rädd för, det är när jag störtar ner från någon höjd... Frittfall är bara jobbigt, speciellt tillt, jag vågar bara hoppa från 3:an i ett badhus eller på en badplats osv... Men fallskärm efter en båt, det var ju inte alls läskigt, det var bara coolt :)

Jag fick även sjunga med ett Filipinskt band på det första hotellet vi bodde på. 6 kvällar stod jag på scenen och fick sjunga med dom, det var helt otroligt. Det är något som jag verkligen verkligen inte kommer glömma! Fick avskedspresenter sista dagen, massor av saker fårn filipinerna, och som om det inte var nog så spelade dom in när jag sjöng och jag fick med mig 2 skivor!

Förutom allt detta så har jag träffat massa underbara människor. Alla servitörer, servitriser, bandet, hotellpersonal, svenskar och massa annat folk.

Det som gjorde de lilla extra på Phuket var att vi träffade en svensk familj med en tjej i min ålder, det kan behövas ibland :) Dom kände min kusins familj, eller åtminstone så visste dom vilka de var :) vi tillbringade hela dagen på stranden och kvällen ute. Föräldrarna drog ju iväg nån gång på eftermiddagen, men vi var kvar, satt och snackade om allt möjligt :)
Att det sedan var killar från Italien, eller killar och killar.. de var kanske nästan 40 år, som skrek och vissla och ville att vi skulle bada med dom gjorde ju bara att vi började asgarva och skämmas i och med att typ hela stranden stirrade på oss.. Matilda var nästan lika mörk som en thailändare och de märkte killarna som typ börja snacka med oss, han gick fram till henne och jämförde armarna xD såg lite kul ut.. Hennes familj hade typ träffat dom innan så vi satt och snackade med dom ett tag, en av dom hette Mali, lite kul :)

Känner att det börjar bli dags att packa upp resväskan, åtminstone ta upp necesären och slänga alla använda kläder i smutsen. Sedan ska jag in i duschen och fixa mig och gå till Tommy ikväll :) är över 3 veckor sedan vi träffades så det ska bli underbart att få vara hos honom ikväll :) han ska få massor av julklappar, han är värd att skämmas bort! Insåg nyss att jag har 9 presenter till honom xD och nej, allt är inte från Thailand :)

Jag uppdaterar med bilder när det går, har inte lagt in bildprogrammet i datorn ännu och idag kommer jag inte hinna installera det :) får bli en annan dag helt enkelt :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0