2013 in photos

My 2013
 
Januari
 
Januari påbörjades i Kap Verde, med nufunna vänner och människor som skulle komma att betyda mycket för mig. Det blev en lång nyårsnatt innan det var dags att åka hem den 1a januari. Väl hemma så jobbade jag en del och väntade på det som skulle hända i mitten/slutet av månaden, jag skulle börja universitetet. Det var verkligen med blandade känslor som jag tog mig till universitetet och tog mig an alla nya utmaningar. Januari var en månad full av drömmar om framtiden och mina känslor var överallt vilket inte gjorde det så lätt att koncentrera sig på något så nytt och stort som universitetet. Jag lyckades även klämma in en hel del träning på schemat denna månad, vilket kändes väldigt skönt då jag kunde lägga tankarna på annat. Jag såg även en bra film på bio denna månad, Life of Pi, och började lyssna mer och mer på låtar av Ricky Boy. Jag lyckades klämma in både ett besök på O'Connells och avslutade månaden med en utgång, vilket inte händer så ofta nu när all tid går åt till universitetet.
 
 
 
Första gången jag var på O'Connells och såg Blarney Pilgrims
 
 
Första föreläsningen på universitetet
 
 
Jag var glad även fast det var kallt
 
 
Började på samma kurs på universitetet som den här vännen
 
 
Första "tentapuben"
 
Februari:
 
Jag försökte komma in i allt det här med att plugga och lyckades somna ett par gånger under första veckan i februari då jag försökte läsa böcker till skolan. Hade en helg fylld av middagar och umgänge med släktingar var i Stockholm på besök. Jag träffade vänner och försökte jobba så mycket jag kunde samtidigt som mycket energi gick åt till universitetet. Jag hade en riktigt jobbigt vecka i mitten av månaden och det enda jag gjorde var att jobba och vara på universitetet, måsten.. I slutet av månaden åkte jag till Uppsala där jag hängde med underbara vänner och hade det riktigt riktigt bra. Det behövdes verkligen efter den jobbiga veckan.
 
 
Uppklädd inför restaurangbesök med en del av släkten som var på besök
 
 
Hängde en hel del med en nära vän
 
 
Favoritkepsen!
 
 
Påväg till fest...
 
 
... hem från fest
 
Mars:
 
Månaden då jag på allvar kunde känna av hur mycket plugg det var på universitetet. Jag inledde mars med att skriva första tentan med feber för att sedan ligga död under en hel helg. När jag väl blev frisk så var det uppsatser och deadlines mest hela tiden. Förutom allt jag lärde mig i skolan så fick jag även veta vad 14 mars står för (i jämförelse med 14 februari). Jag hittade under denna månad äntligen ett par wedge sneakers som jag köpte, perfekt till våren även om det fortfarande var en halvmeter av snö kvar ute på min födelsedag i slutet av mars. I slutet av månaden fick vi lite ledigt från universitetet i och med påsken, och tro mig när jag säger att det var efterlängtat! Jag bokade även in sommarens resa denna månad, älskar att ha saker att se fram emot.
 
 
Stockholm

 
En outfit från månaden
 
 
Hittade en ny favoritdricka
 
 
Påsken på landet, snö och sol... våren var i alla fall påväg!
 
 
 Mina underbaringar
 
April:
 
Under de första veckorna i april så var det plugg som gällde. Jag hade för mycket att göra, sov inte tillräckligt vilket i sin tur gjorde att jag tog flera siestas under en och samma vecka, snacka om slutkörd. Solen kom fram mer och mer och man kunde känna av de första vårtecknen som var riktigt efterlängtade. Det lyckades bli riktigt vårvarmt tillslut och jag njöt varenda sekund av vårpromenader inne i Stockholm.
 
 
Solnedgång i Stockholm
 
 
En outfit denna månad
 
 
 Den riktiga våren kom
 
 
Och jag spenderade den dagen i stan, vid vattnet såklart
 
 
Vårtecken gånger hundra!
 
Maj:
 
En månad full av längtan efter sommarvärme och ledighet och drömmar tillbaka till underbara platser. Deadlines i skolan, uppsatser lämnades in och kurser avslutades. Tillslut sa kroppen ifrån och en cysta på en av mina äggstockar sprack. Smärtan, fy fasen för den smärtan säger jag bara. Vad jag än gjorde så gick det inte över. Det fortsatte göra ont riktigt länge, jag kunde inte ens ta en kort promenad och ännu mindre jobba. Efter ett par veckor kändes det bättre och jag fungerade som människa igen men kunde fortfarande inte använda kläder som satt åt över höfterna/magen, så var det nästan under en hel månad efter. I slutet av maj så mådde jag ändå bättre och jag kunde pricka av massa saker på min to-do list, såsom tandläkar och frisörbesök. Jag avslutade månaden med att gå på en fest för en gammal lärare som skulle gå i pension, riktigt trevligt att träffa alla gamla klasskamrater.
 
 
Utflykt med mamma
 
 
Vårkänslor på universitetet
 
 
På utflykt med pappa
 
 
Var hos frisören och fick ordning på håret
 
 
Påväg till fest för en gammal lärare som gick i pension
 
Juni:
 
Jag hade min sista tenta och det kändes riktigt skönt att första terminen på universitetet var över. Jag passade på att njuta av några lediga dagar genom att åka till Fjäderholmarna och bara strosa runt i stan under nationaldagen. Jag såg också till att träffa en del vänner innan jag packade väskan och åkte mot sydligare breddgrader. Nyfunna vänner på flygplatsen resulterade i en mysig kväll med sällskap i Lissabon. Morgonen efter satte jag mig på nästa plan som skulle ta mig till destinationen där jag skulle spendera 5 veckor. Juni fylldes av dagar hemma, vi tog det lugnt, jag njöt av det varma vädret och solen, solade och badade, firade midsommar på ett väldigt osvenskt sätt och vi drog ut både en och två och tre gånger. Jag träffade väldigt mycket nytt folk och snappade upp mer och mer av språket.
 
 
Jag spenderade dagar med denna underbara utsikt
 
 
... Vid hamnen
 
 
... Vid stranden
 
 
Träffade söta hundvalpar
 
 
Njöt av solen nere vid vattnet
 
Juli:
 
 Juli var den första månaden på flera år som jag inte la upp ett enda inlägg på bloggen och anledningarna var flera. Jag spenderade flera veckor utomlands och försökte njuta av tiden jag hade där. När jag kom hem väntade en ordentlig omställning, mycket jobb och försök till lugna dagar med familjen. Juli var en utmaning på många sätt för min del, men jag var också stolt för allt jag lyckades ta mig igenom. Att jag i mitten på månaden lyckades översätta texter som jag ett par veckor tidigare inte hade fattat ett dugg av... Och detta utan en enda lektion, det var verkligen något nytt för mig!
 
 
Träffade jordens sötaste valp
 
 
Hängde på stranden...
 
 
... och vid en hotellpool
 
 
 
Var på festival
 
 
Väl hemma så åkte jag ut med båten på landet
 
Augusti:
 
 I augusti jobbade jag en hel del, var på fester med vänner, besökte isbaren i Stockholm tillsammans med australiensare och bokade vinterns semester. Jag försökte njuta av det sista av sommaren samtidigt som det var knappa 15 grader på kvällarna när jag åkte hem från jobbet. Var mycket med vänner denna månad, det behövdes verkligen!
 
 
Isbaren med en vän. Kallt, minusgrader, som vi sedan bytte mot...
 
 
... Många plusgrader och utgång
 
 
En ny snygg väska införskaffades lagom till universitetet skulle börja igen
 
 
Stockholm visade verkligen upp sig från sin bästa sidan, både dag...
 
 
... Som natt
 
September:
 
I september började universitetet igen och jag blev riktigt sjuk direkt. Efter mycket om och men och diverse tester och flera sjukhusbesök så förstod jag att det berodde på stress. Såhär i efterhand borde jag väl förstått varningarna som fanns där halva sommaren såsom migrän, viktnedgång, illamående, ingen matlust osv, men det är alltid lättare att förstå sånt i efterhand. Så september gick åt att ta det lugnt och absolut inte stressa. Tittade på extremt mycket filmer denna månad, just för att ta det lugnt men ändå göra något roligt! Vi gick från sensommarväder till höstväder, precis som det brukar vara i september! 
 
 
Promenad i stan med mamma
 
 
Nya fina kappan
 
 
Satt på en uteservering med mamma
 
 
Hittade en ny fin scarf
 
 
En outfit i slutet av månaden
 
Oktober:
 
 I oktober så hade kroppen återhämtat sig en hel del och jag la mycket fokus på allt kändes det som, och konstigt nog så tror jag att det gjorde att allt fungerade. Pluggade en hel del, jobbade mer än jag brukar, var ute med vänner, gick på bio, var på en rockmusikal och restaurang med familjen och tog mig tid till att träna. Jag hann även med ett tandläkarbesök och i slutet av månaden så gjorde jag något jag velat göra sedan flera år tillbaka. Jag blev blodgivare och lämnade blod för första gången.
 
 
En outfit från början av månaden
 
 
Kavajen på!
 
 
Stockholm bjöd på riktigt höstväder
 
 
Det delades ut Ben&Jerrys gratis på universitetet, tur var väl det för det här var helt klart den äckligaste Ben&Jerrys jag har smakat, tråkigt nog!
 
 
O'Connells i slutet av månaden
 
November:
 
 I november bevisade jag att det var möjligt att skriva en uppsats om ett ämne som intresserar mig och koppla ihop det till en kurs på universitetet, stolt var jag när jag lyckades! Vad hände annars denna månad? Jag åt mammas goda hummer, bowlade, var på O'Connells och lyssnade på bra musik. Jag åkte också till uppsala, åt churros med nutella, var hos frisören och fixade till håret igen och började praktiken.
 
 
Otroligt god hummer!
 
 
Bowling
 
 
Always crazy in Uppsala
 
 
En vän jag inte sett på länge
 
 
Churros
 
December:
 
 December var en otroligt bra månad från början till slut och massor hände denna månad! Först och främst så kände jag direkt på praktiken att jag verkligen valt rätt utbildning och yrke vilket kändes så otroligt bra! En kompis jag pluggade med i Spanien kom och hälsade på, så vi passade på att turista i Stockholm. Hann med fjärilshuset, haga ocean, skansen, cosmonova, utgångar och restaurangbesök. Förutom det så träffade jag släkten, shoppade lite och packade en stor väska som skulle med mig på en resa jag drömt om i 6 års tid. I slutet av månaden åkte jag nämligen till KUBA! Vilken efterlängtad resa det var och så otroligt underbar!
 
 
Fjärilshuset med en underbar vän!
 
 
Spenderade antagligen den kallaste dagen i december på skansen
 
 
Häftigaste utsikten från ett hotellrum någonsin
 
 
En vanlig syn på Havannas gator
 
 
Njöt av värmen och mojitos på uteserveringar i underbara Havanna!
 
 
In Havana
 
 
Köra jeep på Kuba - check!
 
 
Hålla i en krokodil - check!
 
 
Drömställe
 
 
Animación
 
 
Bästa dansstället

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0